Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​MAJHNI, A ODLOČNI KORAKI NA VELIKEM ODRU

0 Komentarji
150
19 apr 2024

Plesna skupina vrtca se je v okviru obogatitvene dejavnosti »Ustvarjalni gib« udeležila območne revije otroških plesnih skupin v gledališču Park v Murski Soboti (9. 4. 2024). 

Kljub manjši zasedbi, so otroci novo izvirno koreografijo, »Hiša iz kart«, odplesali suvereno in izrazili svoje predstave skozi vsebinske in gibalne motive. Zaradi narave zgodbe v plesu je odločilno vlogo na odru odigrala tudi prostorska razvrstitev. Otroci pozitivno presenečajo s prepoznavo in orientacijo v plesu preko glasbenih prehodov. 

Zgodba plesa govori o kartah, s katerimi se igrajo otroci. V kompletu ni vseh kart in tudi posebnih pravil ne. Karte se zložijo, mešajo, delijo na črne in rdeče. Kraljica in kralj se sprehodita skozi grajska vrata in tako nastajajo različne kompozicije. Ves čas se vmešava Jocker, ki zamenja kraljico in s podiranjem »kart« poskrbi za razgibanost koreografije. V zadnjem delu vračanja »kart« v škatlo (blazino) izjemen čar plesu dodajo padci »kart« v škatlo oz. na blazino.

Otroci so si na plesnih vizijah ogledali tudi nastope drugih otroških plesnih skupin, kar jim nedvomno širi kulturna, ustvarjalna, domišljijska in izkustvena obzorja.

Sodobni ples v vrtcu s svojim potencialom razvijanja umetniške predstavljivosti, samopodobe otrok, zavedanja telesa in pozornosti, prispeva in motivira h gibanju, preizkušanju možnosti gibalnega izraza, razvijanju domišljije, spodbujanju zavedanja pomena timskega dela, … Ob vsem tem pa se neizmerno zabavajo. 

Čestitke mladim plesnim ustvarjalcem.

Tadeja Štuhec, dipl. vzg.

(mentorica)


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​V SITI TEATRU RAZGLAŠENI ZMAGOVALCI PROJEKTA MISIJA: ZELENI KORAKI 2021/2022 Cekinček na Lutkovnem odru – območnem srečanju lutkovnih skupin

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več