Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Priznanja na likovnem natečaju »Raziskujemo senzoriko 2018«

0 Komentarji
783
07 apr 2018

Malčki prvega starostnega obdobja enote Kocljeva 4 so na likovnem natečaju »Raziskujemo senzoriko 2018« usvojili posebna priznanja in nagrade

V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona menimo, da se prav v vsakemu majhnemu otroku skriva velik umetnik. Zavedamo se dejstva, da kar smo zamudili v prvih letih otrokovega razvoja, kasneje težko nadoknadimo.  

Pomen dajemo temu, da že v prvem starostnem obdobju spodbujamo področje umetnosti - med drugim tudi likovno vzgojo. Preko najrazličnejših likovnih dejavnosti zasnovanih z raznolikimi likovnimi tehnikami in temami poskušamo otrokom dati možnost in spodbudo pri ustvarjanju. Pri tem smo osredotočeni predvsem na proces in ne končni izdelek. 

Že drugo leto zapored so bili malčki našega vrtca, enote Kocljeva 4, oddelek 1-2 let, s svojimi likovnimi izdelki uspešni na likovnem natečaju Zasebnega vrtca Zarja iz Kamnika, z naslovom »Raziskujemo senzoriko 2018 – Čutim veter«. Otroci so ustvarjali na likovni temi Barvni leteči mozaik in Mozaik sivin; likovna tehnika pa je bila lepljenka. Strokovna komisija je otroška dela naših otrok uvrstila med šest izstopajočih avtorjev likovnih del in njihovih mentorjev, kar si štejemo kot potrditev, da delamo dobro ter smo pri tem zelo uspešni. Ponos in veselje ob tem je toliko večje, kajti na omenjen likovni natečaj je bilo prijavljenih več kot 1200 likovnih del. 

Na otvoritvi razstave »Čutim veter«, ki se je odvijala 15. marca 2018, v prostorih Doma kulture Kamnik, so tako posebno priznanje in nagrado prejeli naslednji posamezniki iz zgoraj navedenega oddelka: Sofija Sarjaš, Rina Sunko, Alex Tomažič in Blaž Zadravec.

Hvala staršem, da so malčke pripeljali na omenjeno likovno razstavo. 

Darja Vajngerl, dipl. vzg. 

0.0
Zadnja posodobitev: sobota 07 april 2018 08:54
Sorodne Novice: Raziskujemo senzoriko 2019 UDELEŽBA NA POMURSKEM SREČANJU PLESNIH SKUPIN » MIGAM – GIBALNICA 2018« Priznanje in nagrada za sodelovanje na natečaju »Naravne in druge nesreče -Številka za klic v sili 1 Radgonski malčki zmagali na natečaju Deluj eko - ohrani čebelo in smreko
likovni natečaj priznanje senzorika

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več