Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

LIKOVNE IGRARIJE 2023

0 Komentarji
191
23 maj 2023

V našem vrtcu imamo ogromno nadobudnih likovnih umetnikov, s katerimi iščemo vedno nove likovne motive in raziskujemo različne tehnike. Zato smo se v oddelku 2-3 let enote Kocljeva 4, pod mentorstvom vzgojiteljic Vanje in Tanje B. odločili, da se pridružimo likovnemu natečaju » Likovne igrarije 2023, ki ga je drugo leto zapored razpisal vrtec Ormož. Ustvarjali smo na temo »SVET ČEBEL.«

Strokovni delavci se zavedamo, kako pomembne so čebele za naš obstoj, zato želimo preko različnih vsebin in dejavnosti otrokom približati življenje teh drobcenih bitij in v njih vzbuditi odgovoren in spoštljiv odnos do le teh.

Preden smo se lotili likovnega dela, smo si z otroki ogledali nekaj poučnih vsebin, ki nam predstavijo življenjsko okolje čebel, njihov videz in delo. Pri samem likovnem ustvarjanju pa so nam bile v pomoč tudi fotografije. Izbrali smo različne likovne tehnike (grafika, slikanje, risanje,…). Nastali so čudoviti, pisani izdelki, ki so dokaz, da otroška domišljija ne pozna meja.

Na likovnem natečaju je sodelovali 10 vrtcev iz naše regije, ki so prispevali več kot 100 izdelkov. Med vsemi deli je strokovna komisija izbrala 50 najbolj izvirnih. Izbrane so bile tudi naše umetnije, ki so na ogled na likovni razstavi »MEDENE ZGODBE NAŠEGA MESTA«. Razstavljena so tudi dela, ki so jih ustvarili otroci v oddelkih 5-6 let enote Kocljeva 2 z vzgojiteljicami Eriko, Tanjo K. in Angelo. 

Otvoritev likovne razstave je potekala v četrtek, 18. 5. 2023 v Beli dvorani Grajske pristave Ormož. Otvoritve sva se s sodelavko Vanjo udeležili, mentorji smo prejeli tudi priznanja.

Razstava bo na ogled vse do 10. 6. 2023. 

Vljudno vabljeni.

Zapisala: Tanja Berdnik, vzg.


0.0
Zadnja posodobitev: 23 maj, 2023
Sorodne Novice: ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2023 ​PLESNA SKUPINA VRTCA NA REGIJSKEM SREČANJU OTROŠKIH PLESNIH SKUPIN – PLESNE VIZIJE 2023 ZLATO PRIZNANJE ALTERMED 2023 ​DAN ZEMLJE 2023 ​EKO PUST V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA 2023 Igralne urice za dojenčke 2023 Vabilo na ogled likovne razstave Priznanja na likovnem natečaju »Raziskujemo senzoriko 2018«
likovne igrarije likovni natečaj svet čebele

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več