Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Letos malo drugače ...

0 Komentarji
169
02 nov 2021

LETOS MALO DRUGAČE …

Tako kot vsako leto smo tudi letos imeli v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona v enoti Kocljeva 4 tradicionalno trgatev, ki je potekala v »mehurčkih«. To je za našo enoto poseben dogodek, a letos smo zaradi upoštevanja vseh priporočil NIJZ pogrešali naše vsakoletne »berače« iz doma starejših občanov in starše otrok. Strokovne delavke in otroci smo v »mehurčkih« pobrali grozdje, nekateri otroci pa so v »pütah« odnašali grozdje v zaboje.

Letošnja trgatev je bila dobra, saj smo pobrali zadostno količino grozdja, avtohtone vrste jurka. Iz tega grozdja, ki ga ni potrebno škropiti vsako leto prispevamo k samooskrbi in tako so nam na kmetiji, ki se ukvarja s predelavo grozdja v sokove pridelali grozdni sok. Kuharice iz vrtca pa so skuhale domačo »vrteško« marmelado. Imena za oba pridelana izdelka - Jurmelada in Jurkosok smo pred nekaj leti izbrali na internem natečaju. V likovni ustvarjalnici so otroci izdelali tudi etiketi za oba izdelka.

Kljub okoliščinam smo na letošnjo trgatev izjemno ponosni, saj smo jo priredili na dan občinskega praznika Gornje Radgone. Obiskal nas je tudi novinar Boris Peček, ki je poskrbel, da smo si trgatev lahko ogledali v osrednjih poročilih RTV Slovenije, v rubriki Slovenska kronika. 

Za dobro vzdušje in ohranjanje ljudskega izročila je poskrbela grupa z imenom »Nemrem te poslüšati«, katero sestavljajo strokovne delavke vrtca. Igrajo pa na harmoniko, klarinet, grablje, ribež, klepač in pokrovke. 

S takšnimi in podobnimi dogodki uresničujemo našo vizijo vrtca »Skupni koraki nas vodijo k odličnosti.«

Nekaj utrinkov si lahko ogledate na  povezavi TRGATEV V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA

Na trgatev so se odpravili tudi otroci iz enote Črešnjevci. Povezava do članka  Za občinski praznik na trgatev

Zapisala: 

Vodja enote Kocljeva 4

Sabina Steyer Debeljak; mag. prof. pred. vzg.


0.0
Zadnja posodobitev: 02 november, 2021
Črešnjeci Kocljeva 4 trgatev

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več