Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​KULTURNO IN RAZIGRANO V VRTCU MANKA GOLARJA, ENOTA ČREŠNJEVCI

0 Komentarji
310
07 feb 2024

Pero, črnilo in list papirja so bili nekoč dovolj, da se je gospod z dolgimi črnimi lasmi zapisal v zgodovino slovenske kulture. Danes so Prešernove sledi še vedno vidne po celotni Sloveniji. Spomin na najbolj znanega slovenskega pesnika pa smo oživili tudi v enoti našega vrtca.

Z izdelanimi vstopnicami, v barvah in podobi slovenske zastave, so otroci vstopili na kulturno prireditev, ki se je pričela s poslušanjem slovenske himne. V nadaljevanju so se seznanili še z življenjem in delom Franceta Prešerna na njim razumljiv način - skozi zgodbo in video projekcijo. 

Otroci pa niso bili samo gledalci prireditve, temveč so jo tudi soustvarjali in ji tako dali poseben pečat. Popestrili so jo s svojimi nastopi. Predstavili so se z deklamacijami, ugankami, plesom in petjem pesmi. 

Pomen slovenske kulture ter z njo povezanega Franceta Prešerna je dobro gojiti že od majhnih nog. V vrtcu se trudimo razvijati pozitiven odnos do naše države in kulturne dediščine, ki jo na igriv način vpeljujemo v naš vsakdan, skozi vse leto in le tako lahko slovenska kultura živi in bo živela še naprej. 

                                                                                                                                                                                                                              Zapisala: Urša Holer

0.0
Zadnja posodobitev: 07 februar, 2024
Sorodne Novice: Tudi letos smo zaposleni Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona podprli akcijo Deželak Junak ​EKODAN S PODPISOM EKOLISTINE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA ​V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona se je smukala majhna, ljubka miška »Že diši po kruhu«: predstavitev Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona na sejmu Altermed 2024 ​PUST ŠIROKIH UST V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA ​TRADICIONALNI EKO PUST V VRTCU MANKA GOLARJA GRONJA RADGONA ​Sodelovanje Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona sega izven meja domače občine ​JESENSKO DRUŽENJE S STARŠI IZ VRTCA MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČREŠNJEVCI ​TETKA JESEN JE PRIŠLA V ENOTO VRTCA ČREŠNJEVCI Otroci iz enote Črešnjevci ohranjajo tradicijo in sodelujejo z lokalnim vinogradnikom
enota črešnjevci FRANCE PREŠEREN

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več