Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Kulturni praznik v enoti Negova

0 Komentarji
668
13 feb 2017

KULTURNI PRAZNIK V ENOTI NEGOVA

V preteklem tednu smo v enoti Negova pripravili mini proslavo ob kulturnem prazniku. Zavedamo se, da je potrebno pri otrocih z vzgledom spodbujati  kulturne vrednote in s tem tudi graditi nacionalno identiteto.  Slovenci smo tako,  ob prizadevanju, da bi oblikovali lasten narod in lastno državo gradili na kulturnem ustvarjanju. 

Da bi delček kulturne zgodovine predstavili otrokom smo se vzgojiteljice odločile, da se timsko povežemo in skupaj z otroci iz cele enote pripravimo mini proslavo. Najprej smo spoznavali dr. Franceta Prešerna preko različnih virov. Otroci so iskali informacije o Prešernu preko internetnih virov, strokovne literature, slikanic,  pisali so s peresi, risali potret dr. Franceta Prešerna,  doma z starši pisali pesmi ter jih prinašali v vrtec.  V oddelku 4-6 smo ustvarili vabila ter jih razdelili med oddelki.  Skupaj z otroci smo nato ustvarili še program za mini proslavo.

Proslava se je začela z pozdravom naše vodje, nato pa je v prostor prišel dr. France Prešeren,ki os ga otroci takoj prepoznali.  Skupaj z njim so otroci poslušali slovensko himno ter spoznavali  njegovo življenje, poslušali  pa smo tudi znano pesem Povodni mož,ter tako spoznali še njegovo ljubljeno Julijo.  Na proslavi so se z točkami predstavili vsi oddelki vrtca, ter tudi vzgojiteljice, ki so za konec zapele še himno našega vrtca.Da pa bi proslava bila še bolj atraktivna za otroke, pa je vzgojiteljica Katja P. pripravila diaprojekcijo, ki se je predvajala v ozadju. 

Naš namen je bil, da z vzgledom otrokom predstavimo kulturne vrednote, saj smo vsi odrasli odgovorni za to kakšne vrednote bodo otroci ponesli v svet. Naj se ob tem zahvalim vsem vzgojiteljicam naše enote, ki so sodelovale pri pripravi mini proslave,  ter Osnovni šoli dr. Antona Trstenjaka, ki se vedno odzove kadar potrebujemo pomoč. Hvala.

Zapisala: Romanca Rapold, vzgojiteljica

0.0
Zadnja posodobitev: torek 14 februar 2017 09:13
Sorodne Novice: ​SLOVENSKI PRAZNIK KULTURE V SKUPINI 5–6 LET Tetka jesen na obisku v enoti Črešnjevci »Pust - širokih ust« v enoti Kocljeva 4 Slovenski kulturni praznik v vrtcu Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci PRAVLJIČNO OBARVAN DAN V NAŠI ENOTI K4 TEDEN OTROKA V ENOTI NEGOVA IGRALNE URICE V ENOTI NEGOVA Tradicionalni pust in eko pust v naši enoti Prireditev ob kulturnem prazniku
druženje kultura vrednote

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več