Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​»KRUH ZA ZAJTRK, SUPER DAN«

0 Komentarji
152
17 nov 2023

V tednu pred obeležitvijo Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo v enoti Kocljeva 4 izvedli različne pestre, zanimive in poučne dejavnosti. 

Otroci so veliko likovno ustvarjali, se pogovarjali in besedno ustvarjali, spoznavali in raziskovali nove pojme, jedi, se preizkusili v peki kruha, … ter se na tak ali drugačen način izražali v sto jezikih. Nastali so tudi zanimivi plakati, risbe in fotografije. 

Med nas pa smo povabili tudi našega hišnika Andreja, kateri se nam je predstavil v nekoliko drugačni obliki in sicer v obliki pridelovalca na svoji ekološki kmetiji, kjer prideluje razna žita iz katerih izdeluje moko in testenine. Le-to nam je predstavil preko različnih fotografij in videa ter preko svojih proizvodov.

Vsak oddelek si je izdelal tudi svojo namizno dekoracijo ter pogrinjke, kateri so bogatili naše mize na sam tradicionalni zajtrk in na tak način je bil zajtrk nekoliko drugačen od vsakdanjega. 

Na koncu je v našem skupnem prostoru nastala še majhna razstava izdelkov, ki so jih ustvarili otroci od najmlajšega do najstarejšega s pomočjo strokovnih delavk. 

                                                                                                                                                                                                                                    Zapisala:

                                                                                                                                                                                                                          Vanja Fišinger, dipl. vzg. 


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2023 ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA ''Zajtrk s sadjem - super dan!'' Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci Tradicionalni slovenski zajtrk VRTEC V ZNAMENJU TRADICIONALNEGA ZAJTRKA Tradicionalni slovenski zajtrk v 1. starostnem obdobju Slovenski tradicionalni zajtrk Tradicionalni slovenski zajtrk v naši enoti Članek v revji Vzajemna - Tradicionalni zajtrk
Jabolko kruh maslo med

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več