Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​Jesenska trgatev v Enoti Kocljeva 4

0 Komentarji
84
27 sep 2022

V vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, smo si na prvi jesenski dan, pripravili »en prav poseben dan«. To je trgatev, ali »bratva«, kot ji rečemo po domače. Trgatev je namreč pomemben del naše kulturne dediščine. Dan prej smo v oddelku otrok starih 5-6 let spekli orehovo potico. Babice in dedki bi ji rekli »povitica«. Le ta ne sme manjkati pri tako velikem delu. 

Zavedamo se, da so stari običaji vrednota, ki jo je potrebno ohranjati. Za vse nas je bil to praznik, kajti na pomoč pri obiranju grozdja so prišli tudi  naši sosedje, stanovalci Doma starejših občanov Gornja Radgona. V našem vrtcu si prizadevamo ohranjati stare običaje, zato so otroci bili trgači, brentarji in prešarji. Pomagali so hišniku Danielu ter ga zasuli s tisoč in enim vprašanjem. Koliko veselja, smeha, pogovorov… je bilo slišati izpod naših brajd. Take vrednote so pomembne, jih cenimo in smo lahko še kako ponosni, da jih živimo. Še pomembneje pa je, da jih pri najmlajših privzgajamo in ohranjamo. Pri tako velikem delu, seveda ne sme manjkati dobra glasba. »Grupa Nemren te poslüšati« je naredila dogodek še prijetnejši, bolj zanimiv in privlačen. Kuharice so pripravile odlične skutne pogače s slivami. Sok, ki je pritekel iz preše je bil sladek kot med. Ob trgatvi, prešanju in pokušanju grozdnega soka smo preživeli prijeten dopoldan. Kako malo je treba za srečo vseh nas. 

Zapisala: Irena Domanjko Seršen, dipl. vzg. 

0.0
Zadnja posodobitev: 27 september, 2022
Sorodne Novice: ​Svetovni dan Zemlje v enoti Kocljeva 2 Pustni utrinki 2022 v enoti K4 Za občinski praznik na trgatev ​Zaključno srečanje s starši v skupini 1–2 let v Enoti K2 Jesen prišla je spet k nam zares….v enoto Kocljeva 4 Tetka jesen na obisku v enoti Črešnjevci »Pust - širokih ust« v enoti Kocljeva 4 Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci PRAVLJIČNO OBARVAN DAN V NAŠI ENOTI K4 POLETJE V ODDELKIH PRVEGA STAROSTNEGA OBDOBJA ENOTE KOCLJEVA 2
prvi jesenski dan trgatev

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več