Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

GLASBENO – PLESNI DOPOLDNEVI

0 Komentarji
1096
12 nov 2015

GLASBENO – PLESNI DOPOLDNEVI V ENOTI K2

Od vseh naših čutov se prvi razvije sluh, in to že v maminem trebuščku. Zvok in z njim glasba dokazano vplivata na počutje otroka, saj imata izredno terapevtsko moč. Zvok ne deluje le na naša ušesa, ampak tudi na naše celotno telo. Otroci, ki veliko poslušajo glasbo ta pozitivno vpliva na njihov socialni razvoj. Otroci so bolj ustvarjalni.

Pri glasbenih dejavnostih, pa naj bo to petje ali pa samo poslušanje glasbe, so otroci velikokrat tudi telesno aktivni. Glasba torej tudi pozitivno vpliva na aktivni telesni razvoj, gibčnost in spretnosti.

Ker imata tako glasba kot ples pozitiven učinek na otrokov razvoj smo se strokovne delavke odločile, da bomo vsak prvi petek v mesecu izvedle glasbeno – plesni dopoldan.  

5.11.2015 se je v telovadnici enote K2 odvijal prvi glasbeno – plesni dopoldan. Vsaka skupina se je predstavila s pesmijo ali plesom. Da pa bi si dogajanje popestrili smo povabili g. Simona Škrleca, da nam je predstavil instrument boben. Simon nam je pokazal kako lahko na ta instrument igramo, kar so lahko poskusili tudi otroci, nakar smo skupaj korakali in zaplesali na dve pesmi.

Zapisala Jasmina Paldauf, dipl. vzg.


0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 13 februar 2017 15:02
Sorodne Novice: Otroci enote Črešnjevci na državnem srečanju otroških plesnih skupin POMURSKO SREČANJE PLESNIH SKUPIN: » MIGAM – GIBALNICA 2019« UDELEŽBA NA POMURSKEM SREČANJU PLESNIH SKUPIN » MIGAM – GIBALNICA 2018« UDELEŽBA NA OBMOČNI REVIJI PLESNIH SKUPIN
glasba nastop otrok ples

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več