Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

EKO PUSTOVANJE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA

0 Komentarji
169
12 mar 2022

V ponedeljek pred pustnim torkom, smo izvedli tradicionalno EKO pustovanje. Eko pustovanje izvajamo v okviru celoletnih vsebin programa Eko šola. Otroci so si s pomočjo staršev in vzgojiteljic izdelali nove, raznolike in izvirne eko pustne maske iz odpadnega materiala.  Na EKO pustovanju smo predstavljali vremenske pojave, veveričke in poskočne mehurčke. Eko pustne maske so sovpadale in predstavljale celoletno temo v oddelkih.  Otroci so z veseljem predstavili svoje maske, opisali potek izvedbe in na kakšen način so nastajale. Preko lastne aktivnosti in domišljije so s  pomočjo staršev in vzgojiteljic ugotavljali, kako iz  odpadnega papirja, kartona, blaga in podobnih surovin nastanejo novi, izvirni, predvsem pa uporabni izdelki. Otroci drugega starostnega obdobja so se sprehodili v okolici vrtca, z veseljem pozdravili mimoidoče ter obiskali varovance DSO Gornja Radgona. Čez cel dan  je po vrtcu bilo slišati petje, veselje, smeh in rajanje otrok ob glasbi. 

Pustno rajanje in preganjanje zime smo razigrani, polni smeha in veselja nadaljevali naslednji dan ter se skupaj veselili prihoda pomladi.

                                                                                                                                                                           Zapisala: vzg. Simona Pertoci

0.0
Zadnja posodobitev: 12 marec, 2022
Sorodne Novice: ​PRAVLJIČNI POHOD V VRTCU MANKA GOLARJA ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA PODNEBNI DAN V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA ​Obisk mladih kuharjev v vrtcu ​32. CICIBANOV DAN V VRTCU MANKA GOLARJA ​Sodelovanje s Komunalo Radgona in podjetjem Saubermacher OBISK REGIJSKEGA EKO KOORDINATORJA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA Virtualna praznična zgodba Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona PRIKAZ SODELOVANJA Z GASILCI GASILSKEGA DRUŠTVA GORNJA RADGONA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA Naša občina Gornja Radgona praznuje 26. občinski praznik
Eko pust eko pustne maske EKO šola

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več