Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​EKO PUST V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA 2023

0 Komentarji
300
21 feb 2023

Komaj dan se prebudi…, pridejo na sred vasi in tako zaplešejo, da se iskre krešejo. (Kajetan Kovič)

Danes bi res lahko bilo temu tako. Obeležili smo prvi dan pustovanja v našem vrtcu. Res je, prav ste prebrali. Ponedeljek, 20.2.2023 smo v našem vrtcu v sklopu Eko šole, obeležili Eko pust, ki je pri nas že tradicionalen. Vanj smo vpeti vsi deležniki v procesu – vsi zaposleni, starši, stari starši… Oblekli smo kostume, ki so bili izdelani iz reciklianih materialov oz. materialov, ki jih bomo z lahko ločili in tako prispevali k čistejšemu okolju. Uporabili smo blago, karton, časopisni papir in še marsikaj, kar naj ostane skrivnost. 

Na ta dan smo se pripravljali ves teden. V otroških glavicah se je porajala marsikatera ideja. Okrasili smo igralnice, garderobe, izdelali plakate za pustni sprevod. Ob bučni pustni glasbi smo obiskali tudi naše sosede, varovance Doma starejših občanov Gornja Radgona, katerim smo že s svojim prihodom narisali nasmehe na obraze. Plesali smo, se skupaj družili, peli in rajali. Jutri bomo z veselim pustom nadaljevali. Zavedamo se, da je tradicijo potrebno ohranjati za naslednje rodove in pustiti otrokom živeti domišljijo in veselje, saj jo še kako potrebujejo. 

Zapisala: Irena Domanjko Seršen, Eko koordinatorica vrtca


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​PUST ŠIROKIH UST V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA ​TRADICIONALNI EKO PUST V VRTCU MANKA GOLARJA GRONJA RADGONA ​Sodelovanje Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona sega izven meja domače občine ​KULTURNO IN RAZIGRANO V VRTCU MANKA GOLARJA, ENOTA ČREŠNJEVCI ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2023 ​JESENSKO DRUŽENJE S STARŠI IZ VRTCA MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČREŠNJEVCI ​»Akcijo Deželak Junak podpiramo tudi zaposleni Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona.« LIKOVNE IGRARIJE 2023 ​PLESNA SKUPINA VRTCA NA REGIJSKEM SREČANJU OTROŠKIH PLESNIH SKUPIN – PLESNE VIZIJE 2023 ZLATO PRIZNANJE ALTERMED 2023
Eko pust

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več