Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

DRŽAVNO SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN SLOVENIJE 2017

0 Komentarji
955
29 jun 2017

V Dolenjskih Toplicah je 6. junija 2017 potekalo Državno srečanje lutkovnih skupin Slovenije 2017, na katero se je uvrstila tudi naša lutkovna skupina Cekinček, ki jo sestavljamo vzgojiteljice Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona. Prejeli smo zlato priznanje za lutkovno predstavo Sovica Oka in dve srebrni priznanji; za lutkovno predstavo Tri Muhe in umazan ribnik, delo lutkovne skupine Cekinček; ter lutkovno predstavo O polžku, ki je kupoval novo hiško, ki so jo pripravili otroci rdeče igralnice.

Na srečanju se je predstavilo 11 najboljših lutkovnih skupin iz cele Slovenije. Gre za edino srečanje, kjer se lahko mladi ustvarjalci in mentorji predstavijo širši javnosti, hkrati pa preko prisotnih selektorjev, ki podajo svojo strokovno oceno, dobijo ustvarjalci in mentorji predstav tudi smernice za nadaljnjo ustvarjanje. Selekcija predstav tako poteka na območnem in   regijskem srečanju ter na državnem srečanju, kjer se predstavijo najkvalitetnejše predstave, izmed katerih se je uvrstila tudi naša predstava Sovica Oka, na kar smo zelo ponosni.

Zapisala: Natalija Zupančič, dipl. vzg.


0.0
Zadnja posodobitev: etrtek 29 junij 2017 21:03
Sorodne Novice: ​SLOVENSKI PRAZNIK KULTURE V SKUPINI 5–6 LET Cekinček na Lutkovnem odru – območnem srečanju lutkovnih skupin Srečanje članov projekta Hob's Adventure Erazmus+ v Estoniji Otroci enote Črešnjevci na državnem srečanju otroških plesnih skupin POMURSKO SREČANJE PLESNIH SKUPIN: » MIGAM – GIBALNICA 2019« NA OBMOČNI REVIJI NASTOPILI DVE FOLKLORNI SKUPINI NAŠEGA VRTCA UDELEŽBA NA POMURSKEM SREČANJU PLESNIH SKUPIN » MIGAM – GIBALNICA 2018« Srebrna plaketa za lutkovno skupino Ciciban Nastop ​vokalne skupine Violinke z instrumentalisti Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Srebrno priznanje za otroško folklorno skupino vrtca
lutkovno srečanje Sovica Oka

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več