Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​DAN ZEMLJE 2023

0 Komentarji
234
08 maj 2023

Praznik Zemlje bi moral biti praznik vsakega, ki živi, diha, hodi, ljubi naravo in jo spoštuje.

Tudi v našem vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona obeležujemo svetovni dan Zemlje, ki je potekal 22. aprila in nas opominja, da si moramo vsak dan prizadevati za trajnostno naravnan razvoj, za zdravo okolje, za okoljsko in podnebno ravnanje, prijazno našemu planetu.

Ob letošnjem dnevu Zemlje smo v petek, 21.4.2023 v enoti Kocljeva 4 v vseh oddelkih, izvedli čistilno akcijo v vrtcu in bližnji okolici. Ta dan smo povabili starše in stare starše, da so nam priskočili na pomoč. V prvem starostnem obdobju smo pospravili in očistili vrtno hišico, pomili igrače, pobrali odpadne vejice in pometli okolico vrtca. Po končanem delu, so otroci imeli na voljo še zemljo, v kateri so neizmerno uživali in se sproščali. Navdušeni so bili nad samokolnicami s katerimi so prevažali odpadne veje in pometene smeti. V drugem starostnem obdobju so se nekatere skupine odpravile vse do Lisjakove struge, kjer so skupaj s starši in starimi starši pobrali smeti in uredili igrišče 2. starostnega obdobja. Ob koncu uspešnega dela smo vsi skupaj zarajali ob zvoku harmonike in se nagradili s čajem.

Tudi ta dan smo uspešno sledili naši viziji, Skupni koraki nas vodijo k odličnosti, saj smo vključili tudi starše in stare starše. Vodil nas je enak interes, da poskrbimo za okolico vrtca in s tem vplivamo k ohranjanju našega planeta Zemlje. 

                                                                                                                                                                                               Dolores Martinec, vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: 08 maj, 2023
Sorodne Novice: ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2023 LIKOVNE IGRARIJE 2023 ​PLESNA SKUPINA VRTCA NA REGIJSKEM SREČANJU OTROŠKIH PLESNIH SKUPIN – PLESNE VIZIJE 2023 ZLATO PRIZNANJE ALTERMED 2023 ​EKO PUST V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA 2023 Igralne urice za dojenčke 2023 ​Svetovni dan Zemlje v enoti Kocljeva 2 DAN ZEMLJE
čistilna akcija dan zemlje starši

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več