Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Članek Slovenija/Gornja Radgona/Negova ima srce

0 Komentarji
666
07 apr 2017

Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona se je v šolskem letu 2016/2017 pridružil  vseslovenski akciji Slovenija ima srce, ki jo že četrto leto uresničuje Društvo Jasa. V projekt so bili vključeni najstarejši otroci iz vseh štirih enot vrtca – Črešnjevci, Negova, Kocljeva 2 in Kocljeva 4. Otroci in strokovne delavke so izvajali aktivnosti pod nazivom Radgona ima srce, oz. Negova ima srce. V oddelkih so prebirali slikanico Prav je - ni prav, pisatelja Aneja Sama in ilustratorke Tine Perko, in se ob tem pogovarjali o različnih tematikah – okolje, prijatelji, živali… Na isto temo so likovno ustvarjali preko različnih likovnih tehnik. Zaključek projekta smo izvedli ( 5.4.2017 v Gornji Radgoni, kamor so se priključili tudi otroci in starši iz Črešnjevcev in 6.4.2017 v Negovi) kot popoldansko prireditev, na katero smo vabili starše, in ostale goste.

Kot vstopnica na prireditev je bila otroška slikanica, katero so otroci prinesli s seboj, kasneje pa so si v izmenjevalnici lahko izbrali drugo. Prireditev so popestrili otroci s svojimi nastopi, glavni del prireditve pa je bilo odprtje razstave otroških likovnih izdelkov na temo Prav je – ni prav. Vsi otroci, ki so sodelovali v projektu so prejeli slikanico Prav je - ni prav, katero je za vse otroke projekta sponzoriralo podjetje Arcont, za kar se jim prijazno zahvaljujemo. Knjige sta otrokom predali članica uprave Arconta gospa Terezija Furek in predsednica Društva Jasa mag. Mateja Jamnik.

Pomemben gost prireditve je bil župan Občine Gornja Radgona, gospod Stanislav Rojko, ki je slavnostno odprl razstavo otroških likovnih izdelkov.

V Gornji Radgoni nas je presenetil tudi obisk slona Bansija, ki je otroke pohvalil za izmenjavo knjig, spodbujal k branju knjig in jih povabil k sodelovanju na njegovi spletni strani bansi.si, kamor mu lahko pošiljajo svoje risbice.

Prireditev smo zaključili s skromno pogostitvijo vseh prisotnih in z druženjem ob ogledu razstave in izmenjavi knjig.

Verjamemo, da je po tem dogodku srce Radgone, Črešnjevcev in Negove še večje in toplejše.

http://www.pomurje.si/aktualno/pomurje/gornja-radgona-ima-srce/

https://otroski.rtvslo.si/bansi/prispevek/5140

https://www.facebook.com/Dru%C5%A1tvo-Jasa-107372359452594/notifications/?section=activity_feed&subsection=mention&target_story=S%3A_I184616341611765%3AVK%3A1395700250503362

0.0
Zadnja posodobitev: petek 07 april 2017 11:47
Sorodne Novice: "VRTEC IMA SRCE" Članek o obisku zaposlenih našega vrtca v slovenskem parlamentu Članek v revji Vzajemna - Tradicionalni zajtrk Tradicionalni slovenski zajtrk tudi pri najmlajših - članek vzgojiteljice M. V. Članek "Malčki so sporočili kakšno Muro želijo" Članek ravnateljice o dveh donacijah vrtcu
projekt slovenija ima srce vrtec manka golarja

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več