Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Čarovniški ples

0 Komentarji
519
11 nov 2018

Čarovniški ples v oddelkih prvega starostnega obdobja našega vrtca

V torek, 30.10.2018 smo si tudi v enoti Kocljeva 4 - prvi vhod, pripravili čarovniško zabavo. Kot vemo ta dan oziroma t.i. noč čarovnic slovi kot priložnost za zabavo in sprostitev, čarovniški kostumi in izrezane buče s svečami pa navdušujejo ljudi vseh starosti.

Že nekaj dni pred omenjenim dogodkom, smo se v oddelku 2-3 let pripravljali na ta dan. Ustvarjali smo veliko okraskov in dekoracij na to temo (duhce, klobučke, pajke, netopirje, buče,…) s katerimi smo okrasili igralnico. Naš vrtec slovi tudi po tem, da dajemo poudarek na druženju in timskem sodelovanju ter povezovanju, zato smo povabili še druga dva oddelka našega prvega vhoda ter prav tako otroke prvega starostnega obdobja iz sosednje enote, na tako imenovan »Čarovniški ples«. 

Na začetku druženja sta nas čarovnici Berta in Agata pozdravili ter pripravili delavnico kuhanja čarovniškega napitka z zelišči, pri katerem je imel posebno vlogo nepogrešljivi čarobni prah. Ker za vstop na vsako zabavo potrebujemo vabilo oziroma vstopnico, je v ta namen služila obrazna poslikava. Malčkom sta čarovnici na roko ali obraz narisali razne vzorce, ki so značilni za noč čarovnic. Sledil je čarovniški ples kateri ni minil brez »čira čara - hokus pokus« balonov, pri plesu pa so nam družbo delale tudi metle – kot vsi vemo, prevozna sredstva čarovnic. 

Čarovnici sta se poslovili z obljubo, da nas drugo leto zopet obiščeta. 

Zapisala: Darja Vajngerl, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: nedelja 11 november 2018 21:28
Sorodne Novice: GLASUJTE ZA PLES PIKAPOKA NAŠIH OTROK Otroci enote Črešnjevci na državnem srečanju otroških plesnih skupin POMURSKO SREČANJE PLESNIH SKUPIN: » MIGAM – GIBALNICA 2019« UDELEŽBA NA POMURSKEM SREČANJU PLESNIH SKUPIN » MIGAM – GIBALNICA 2018« UDELEŽBA NA OBMOČNI REVIJI PLESNIH SKUPIN GLASBENO – PLESNI DOPOLDNEVI
čarovnice otroci ples vrtec

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več