Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Čarovniška zabava

0 Komentarji
770
02 nov 2017

Čarovniška zabava

Z bliskovito hitrostjo je minila najbolj strašljiva noč v letu – noč, ki se je tudi v Sloveniji dodobra uveljavila kot noč čarovnic. Slovi predvsem kot priložnost za zabavo in sprostitev, čarovniški kostumi in izrezane buče s svečami pa navdušujejo ljudi vseh starosti. V tej noči dobijo posebno moč čarovnice, duhovi, netopirji in ostala strašljiva bitja. 

V minulem tednu, natančneje v petek, 27.10.2017 smo tudi mi v enoti Kocljeva 4 počastili tako imenovani Halloween oziroma noč čarovnic. Cel teden smo se v oddelku 1-2 let pripravljali na ta dan. Ustvarjali smo veliko okraskov na to temo (duhce, klobučke, pajke, netopirje, buče,…), s katerimi smo si okrasili igralnico. Ker damo v našem vrtcu velik poudarek druženju in timskem delu, smo povabili še druga dva oddelka prvega starostnega obdobja na našem vhodu, na tako imenovano Čarovniško zabavo. Na tej zabavi sta nam čarovnici Darigulda in Emanulda »skuhali« čarovniški napitek z zelišči, pri katerem je imel posebno vlogo nepogrešljivi čarobni prah. Vstopnica na zabavo je bila obrazna poslikava. Malčkom smo na roko ali obraz narisale razne vzorce, ki so značilni za noč čarovnic. Sledila je čarovniška zabava katera ni minila brez »čira buča čara balonov«, pri plesu pa so nam družbo delale tudi metle – kot vsi vemo, prevozna sredstva čarovnic. Otroci so bili navdušeni nad disko kroglo, ki je dodala poseben čar na čarovniškem plesu. Kot se na vsaki zabavi spodobi, smo se tudi na tej nazdravili s čarovniškim napitkom. Sledila je »hokus pokus povorka« v okviru katere smo pozdravili vse oddelke naše enote.

Kot vse zabavne stvari, je hitro minila tudi naša Čarovniška zabava. Čarovnici pa sta se za leto dni poslovili z obljubo, da se drugo leto spet vidimo. 

Zapisala: Darja Vajngerl, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 06 november 2017 13:01
čarovnice čarovniška zabava halloween noč čarovnic

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več