Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

ČAROBNI SVET LUTK

0 Komentarji
686
20 apr 2018

V našem vrtcu ponujamo strokovne delavke predšolskim otrokom t. i. obogatitvene dejavnosti preko katerih otroci bogatijo svoja znanja, spretnosti in sposobnosti ter tudi nadgradijo svoje močno področje.  

V letošnjem šolskem letu sva se s sodelavko Martino Križanič, dipl. vzg. odločili, da otrokom približava lutke in njihovo čarobno moč. Želeli sva jih uporabiti, ker so zelo močno motivacijsko sredstvo pri otrocih, hkrati pa z lutko otrok spoznava sebe, svet okrog sebe in preko nje sporoča svoja čustva, razmišljanja, želje, znanja …. V ta namen sva poimenovali obogatitveno dejavnost Čarobni svet lutk, katero obiskuje šest predšolskih otrok.

Skozi obogatitveno dejavnost so otroci spoznavali različne tehnike lutk, pravljice, uganke in besedne igre ter se preizkušali v igri z lutkami. Zaradi velike motiviranosti otrok pri dejavnostih, smo se odločili, da bomo pripravili lutkovno predstavo. Najprej smo naredili načrt kaj sploh potrebujemo, da bo na koncu res prava lutkovna predstava. Najprej smo izbrali pravljico, in sicer avtorice Anje Štefan z naslovom Jabolko. Zatem pa smo se osredotočili na izdelavo lutk, scene, razdelitev vlog ter glasbe. Sledilo je učenje besedila in igra oziroma manipuliranje z lutkami. Otroci so se naprej predstavili svojo lutkovno igro svojim prijateljem in strokovnim delavkam v vrtcu, nato pa še na Območnem srečanju lutkovnih skupin v Negovi, 9.3.2018. Za svojo predstavo so dobili same pozitivne in pohvalne besede in bili uvrščeni na Regijsko srečanje lutkovni skupin v Ljutomeru, 10.4.2018, kjer so bili še boljši. Zelo sva ponosni na naše lutkarje.

Na tem mestu bi se še posebej ZAHVALILI staršem otrok, ki so bili pripravljeni, kljub svojim obveznostim, si utrgati čas in zagotoviti prevoze otrok na kraje srečanj.

Zapisala: Natalija Zupančič, dipl. vzg. 

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Cekinček na Lutkovnem odru – območnem srečanju lutkovnih skupin SVETOVNI DAN ALZHEIMERJEVE BOLEZNI Srebrna plaketa za lutkovno skupino Ciciban PREDSTAVITEV OBOGATITVENE DEJAVNOSTI "IGRAM SE Z LUTKO" DRŽAVNO SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN SLOVENIJE 2017 Megatron gre po svetu Lutkovna predstava Tri muhe in umazan ribnik
Jabolko lutke lutkovna predstava

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več