Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​8. FEBRUAR - SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK

0 Komentarji
114
07 feb 2022

V tednu pred slovenskim kulturnim praznikom, smo v enoti Kocljeva 2 z različnimi dejavnostmi obogatili naš vsakdan. Pogovarjali smo se o življenju in delih našega največjega  pesnika dr. Franceta Prešerna in tako obogatili naše znanje, poslušali  Zdravljico, spoznali državne simbole ter likovno ustvarjali.  Spomnili smo se tudi pesnika in pisatelja Manka Golarja, po katerem se imenuje naš vrtec in kateri je avtor naše vrtčevske himne. Naša telovadnica se je spremenila v galerijo. Tam so razstavljena likovna dela od najmlajših do najstarejših otrok naše enote.                                                                                                                                                                       

V petek, 4. februarja smo se udeležili virtualne proslave, kjer smo se srečali strokovne delavke in otroci na nekoliko drugačen način.  Pričeli smo s poslušanjem slovenske himne.  Otroci so se pod okriljem svojih vzgojiteljic predstavili z deklamacijami, petjem pesmi in plesnimi točkami. Ker je France Prešeren rad otrokom delil fige, smo se tudi mi po prijetnem kulturnem dopoldnevu posladkali s figami.                                                                                                                                                                                                         

Ker je kultura vse okoli nas, bomo z različnimi dejavnostmi in lastnim zgledom skrbeli, da bo kultura kot vrednota postala in ostala del otrok.

Nekaj utrinkov iz razstave si lahko ogledate na povezavi France Prešeren

Zapisala: vzg. Simona Pertoci


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Za občinski praznik na trgatev Naša občina Gornja Radgona praznuje 26. občinski praznik Dogodki v mesecu februarju ​SLOVENSKI PRAZNIK KULTURE V SKUPINI 5–6 LET Slovenski kulturni praznik v vrtcu Vabilo na igralne urice za dojenčke v mesecu februarju Tradicionalni slovenski zajtrk Prireditev ob kulturnem prazniku Vabilo na igralne urice za dojenčke v februarju 2018 Slovenski kulturni praznik
FRANCE PREŠEREN slovenski kulturni praznik

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več