Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

34. tradicionalni Cicibanov dan

0 Komentarji
65
03 jun 2024

V soboto, 1. junija, smo zaposleni vrtca Manka Golarja Gornja Radgona pripravili že 34. tradicionalni Cicibanov dan. To je poseben dan, ko praznujemo dosežke otrok, ki so skozi šolsko leto raziskovali svet okoli sebe na temo » Ko se gibam svet odkrivam«.

Otroci so preko igre in gibanja pridobili številne dragocene izkušnje. Preko gibanja niso razvijali samo svoje telesne in motorične spretnosti, ampak krepili tudi socialne vezi, širili svoje znanje in spoznavali svet okoli sebe.

Čez vse leto smo se povezovali tudi z lokalno skupnostjo, v prvi vrsti z občino ustanoviteljico, različnimi organizacijami, zavodi, društvi in centri, zato so bili rezultati še boljši.

Iskrena hvala tudi staršem, saj je sodelovanje med vrtcem in domom ključnega pomena za uspešen razvoj otroka. Hvala staršem za podporo, sodelovanje in zaupanje.

Na Cicibanovem dnevu smo posebno pozornost namenili tudi Mini maturantom, ki jeseni odhajajo v šolo. Ob koračnici Radetzky March, skladatelja Johananna Straussa in ob spremljavi DRUMS ALIVE so se sprehodili po ploščadi vrtca, na glavi pa so imeli maturantske kape. Ta dogodek je nekaj posebnega, saj smo se ob koračnici in pesmi Trije korenjaki, simbolično poslovili od njih. Ob koncu sem jim zaželela, da sledijo svojim sanjam in vedno verjamejo vase.

Po končanem uradnem delu, so imeli otroci priložnost ustvarjati v različnih delavnicah, se fotografirati v foto kotičkih in se preizkusiti v gibalnih spretnostih, za katere je poskrbel tudi Center za krepitev zdravja iz Gornje Radgone.

Pripravljena je bila krasna razstava, v kateri so s svojimi izdelki sodelovali otroci iz vseh oddelkov vrtca. Rdeča nit je bila skupna tema »Ko se gibam svet odkrivam« in je odsevala delo celega šolskega leta. Veliko športnih rekvizitov je bilo narejenih iz odpadnega materiala, saj smo Eko vrtec, in smo ped kratkim podpisali Eko listino.

Ob koncu pa so otroci lahko uživali še ob predstavi »Kurji rokenrol« v izvedbi Hec teatra, ob odhodu domov, pa so se lahko posladkali še s sladoledom slaščičarne Nabucco.

Še en Cicibanov dan je za nami, zelo pa se že veselimo naslednjega, jubilejnega, 35. Cicibanovega dne.

Ravnateljica

Sabina Steyer Debeljak

0.0
Zadnja posodobitev: 03 junij, 2024
Sorodne Novice: ​TRADICIONALNI EKO PUST V VRTCU MANKA GOLARJA GRONJA RADGONA ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2023 ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA VIRTUALNA RAZSTAVA CICIBANOVEGA DNE 2022 ​32. CICIBANOV DAN V VRTCU MANKA GOLARJA 31. CICIBANOV DAN Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci Vabilo na cicibanove urice v tednu otroka EKO PUST IN CICIBANOV PUSTNI KARNEVAL Tradicionalni slovenski zajtrk

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več